Krizsán Csaba     marketing kivitelező     komplex vevőszerző rendszerek

Photoshop Generative Fill

Az Adobe kiadott egy új béta frissítést, amely egy elképesztően erős eszközt ad a Photoshophoz, a Generative Fill nevűt. Tényleg megdöbbentem a Firefly AI minőségétől, de a sebességétől és használhatóságától is. Csak gyorsan, durván kijelölsz valamit, szavakat gépelsz be, és rövid időn belül 3 opció közül választhatsz. Többet akarsz? Nyomj rá a gombra újra, és már 6 opció áll rendelkezésedre. Még a Generative Fill eszközt is használhatod más erős kijelölő eszközökkel. Esős nap? Semmi gond. Kattints a Sky Selectre, Generative Fill, gépeld be, hogy „kék ég puha fehér felhőkkel” – és kész is.

Be kell vallanom, mennyire izgatott vagyok az új funkciótól, és hogy mennyire meg vagyok döbbenve, milyen jól működik a Firefly, de azt is meg akartam nézni, hogyan tudnám ezt az új technológiát a MidJourney iránti megszállottságommal együtt használni. Semmi sem vetekedhet a MidJourney modellekkel, de jelenleg nincs befestési vagy kifestési funkciójuk. De miért ne használnánk több eszközt?

PhotoShop

Létrehoztam egy illusztratív faház jelenetet a MidJourney V5.1-ben (az új, szórakoztató „discombobulate” paranccsal), majd a képet a Photoshop Bétába vittem, hogy kibővítsem a vásznat, hozzáadva több erdőt. Aztán elragadtatott a hév, hozzáadtam a holdat, egy fehér farkast, gombákat, majd lefele bővítettem a vásznat, és hozzáadtam egy piros tavat egy híddal. Ha rendelkezel Adobe Creative Cloud-al, nagyon ajánlom, hogy telepítsd a Béta Photoshopot (ez egy külön program), és vidd bele a Midjourney képeidet, hogy még többet hozz ki belőlük. Kipróbálod?

A szerzőről

Krizsán Csaba marketing kivitelező

Krizsán Csaba

Promptmérnök, Mesterséges Intelligencia szakértő, az AI.Szaki alapítója

„Küldetésem, hogy a magyar vállalkozók az online térben is sikeressé váljanak, biztos technikai hátteret tudva maguk mögött, hogy csak az üzlettel kelljen foglalkozniuk.”

Tetszett ez a cikk? Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Megosztás Twitter-en
Megosztás Linkdin-en
Megosztás Pinterest-en

Hozzászólások

Ezeket olvastad már?

Runway Gen-2
Képgenerálás

Runway Gen-2: megelevenednek a képek

A Runway Gen-2, a legújabb generatív mesterséges intelligencia modell, új szintre emeli a digitális tartalomgyártást. Az AI képes videókat generálni meglévő képekből, videókból, vagy szöveget és képeket használva tud lenyűgöző vizuális történeteket létrehozásni, mindezt anélkül,

Tovább olvasom »