Krizsán Csaba     marketing kivitelező     komplex vevőszerző rendszerek

ChatGPT Plus fájlelemzés, DALL-E 3, új funkciók

ChatGPT Plus előfizetők a Browse with Bing módot is használhatják kézi átváltás nélkül, a chatbot maga dönti el, mikor alkalmazza azt.

OpenAI most vezeti be az új béta funkciókat a ChatGPT Plus előfizetőknek. Az előfizetők arról számoltak be, hogy a frissítésben lehetőség van fájlok feltöltésére és velük való munkavégzésre, valamint többféle módot is támogat. Gyakorlatilag a felhasználóknak nem kell különféle módok között választaniuk, például a GPT-4 menüben a Browse with Bing opciót nem kell külön kiválasztani – a rendszer a körülmények alapján magától rájön, mit akar a felhasználó.

Az új képességekkel a ChatGPT Plus egy kicsit közelebb kerül a vállalati verziójában kínált funkciókhoz. A saját Plus csomagomban még nincs meg a többmódban történő frissítés, de kipróbáltam az Advanced Data Analysis, azaz a bővített adatelemzés funkciót, ami jól működött. Amikor egy fájlt adtam át a ChatGPT-nek, néhány másodpercig eltartott, mire felkészült az elemzésre. Ezt követően a chatbot képes összefoglalni az információkat, válaszolni a kérdésekre vagy ábrákat készíteni az adatok alapján.

capybara dall-e 3

A chatbot nem csak szöveges fájlokra korlátozódik. A Threads-en egy felhasználó képernyőképeket tett közzé egy beszélgetésről, amelyben egy kapibaráról készült képet töltött fel, és arra kérte a ChatGPT-t, hogy a DALL-E 3 segítségével hozzon létre belőle egy Pixar-stílusú képet. Ezt követően továbbléptek az első kép koncepcióján, és feltöltöttek egy másik képet – ezúttal egy hullámzó gördeszkáról – és arra kérték, hogy illessze be azt a képet. Valamiért még egy kalapot is tett rá?

 

A szerzőről

Krizsán Csaba marketing kivitelező

Krizsán Csaba

Promptmérnök, Mesterséges Intelligencia szakértő, az AI.Szaki alapítója

„Küldetésem, hogy a magyar vállalkozók az online térben is sikeressé váljanak, biztos technikai hátteret tudva maguk mögött, hogy csak az üzlettel kelljen foglalkozniuk.”

Tetszett ez a cikk? Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Megosztás Twitter-en
Megosztás Linkdin-en
Megosztás Pinterest-en

Hozzászólások

Ezeket olvastad már?

A 7 legjobb ingyenes logótervező
Képgenerálás

A 7 legjobb ingyenes logó tervező

A brand építése sokszor bonyolult feladatnak tűnhet, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy mennyi összetevője van egy erős, jól felépített márkanévnek. Az egyik legfontosabb, és gyakran alábecsült elem a logó. A logó készítés kulcsfontosságú része a

Tovább olvasom »
PhotoShop
Képgenerálás

Photoshop Generative Fill

Az Adobe kiadott egy új béta frissítést, amely egy elképesztően erős eszközt ad a Photoshophoz, a Generative Fill nevűt. Tényleg megdöbbentem a Firefly AI minőségétől, de a sebességétől és használhatóságától is. Csak gyorsan, durván kijelölsz

Tovább olvasom »