Krizsán Csaba     marketing kivitelező     komplex vevőszerző rendszerek

A DALL-E 3 most ingyen elérhető a Bing Chatben

Ha ki akartad próbálni az új DALL-E 3-at, most megteheted ingyen, ráadásul magyarul.

varánusz Bing

Nézd meg a fent látható gyönyörűen részletes képet. A Bing képalkotóval készült a DALL-E 3 használatával, a következő utasítással: „egy komodói sárkány egy mélyzöld párnán hever egy kastély padlóján.” A Microsoft most jelentette be, hogy a DALL-E 3 általánosan elérhető ingyen a Bing Chatben vagy a Bing Creator-ral.

Az OpenAI által létrehozott DALL-E 3 a cég legújabb szöveg-kép modellje, és ígéretes a képek részletességének és a személyek arcának, szövegének és még az emberi kezeknek nagyobb pontosságú ábrázolásában.

Ezenkívül: A Google Assistant végre megkapja a rá esedékes AI frissítéseket. Íme, mi az újdonság.

A Microsoft eddig azt használta, amit a DALL-E 2 fejlettebb verziójaként ismert a Bing Chatben és a Bing Creator-ban, de a mai bejelentés alapján úgy tűnik, eddig nem használta a DALL-E 3-at. Habár a Binggel készített képek felülmúlták azokat, amelyek közvetlenül a DALL-E 2-vel készültek, a mai frissítés nyilvánvaló a kimeneti kép javított minőségében.

DALL-E 3

A bal oldali képek a Bing Creator-ral készültek a DALL-E 3 integrálása előtt, míg a jobb oldaliak ugyanazzal az utasítással készültek a Microsoft bejelentése után. A frissítés előtt a lény olyan volt, mint egy plüss állat egy rolleren. A DALL-E 3-mal a jobb oldali képek nagyobb részletességet mutatnak és fotorealisztikusabbak.

Az OpenAI, amely a ChatGPT létrehozója is, javította a modell által készített képek esztétikáját, valamint a koherenciát és az utasítás követését. Ezek a változások a DALL-E 3 által generált képeket logikusabban összhangban teszik az adott utasításokkal, így a felhasználók több részletet adhatnak meg korábban az utasításaikban anélkül, hogy összezavarnák a modellt.

A pontosabb képek előállítása mellett a Microsoft nemrég bejelentette, hogy a Bing Creator-ral és a Bing Chat-tel készített képeken láthatatlan digitális vízjelet fognak elhelyezni a létrehozás dátumával és idejével, hogy megerősítsék: a képet AI generálta.

A szerzőről

Krizsán Csaba marketing kivitelező

Krizsán Csaba

Promptmérnök, Mesterséges Intelligencia szakértő, az AI.Szaki alapítója

„Küldetésem, hogy a magyar vállalkozók az online térben is sikeressé váljanak, biztos technikai hátteret tudva maguk mögött, hogy csak az üzlettel kelljen foglalkozniuk.”

Tetszett ez a cikk? Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Megosztás Twitter-en
Megosztás Linkdin-en
Megosztás Pinterest-en

Hozzászólások

Ezeket olvastad már?

videó feliratozása
Szövegírás

Videó feliratozása pár gombnyomással

A multimédia világában a videó feliratozása és leiratok készítése egyre fontosabbá válik. Ezek az eszközök nemcsak a hozzáférhetőséget növelik, hanem a globális közönség számára is hozzáférhetővé teszik a tartalmat az automatikus fordítás révén. Ráadásul, a

Tovább olvasom »
Runway Gen-2
Képgenerálás

Runway Gen-2: megelevenednek a képek

A Runway Gen-2, a legújabb generatív mesterséges intelligencia modell, új szintre emeli a digitális tartalomgyártást. Az AI képes videókat generálni meglévő képekből, videókból, vagy szöveget és képeket használva tud lenyűgöző vizuális történeteket létrehozásni, mindezt anélkül,

Tovább olvasom »