Krizsán Csaba     marketing kivitelező     komplex vevőszerző rendszerek

Új paraméter a konzisztens karakterhez a Midjourney 6-ban

Karakter konzisztencia épp most debütált a Midjourney-n!

Paraméter: --cref
Karakter megtartás MJ-ben
Karakter megtartás MJ-ben. Prompt: „on the beach –cref URL”

Karakter Referenciák

A „Karakter Referenciák” (Character Reference) funkció egy új és innovatív eszköz a képgenerálás területén, amely jelentős mértékben megkönnyíti és pontosabbá teszi a különféle karakterek megjelenítését a képeken. Ennek a funkció használatának köszönhetően, ha rendelkezünk egy karakter képének URL-jével, a rendszer megkísérli ezt a karaktert hűen reprodukálni a generált képeken. Ezáltal a felhasználók képesek lesznek még részletgazdagabban és kontrolláltabban formálni a képeiken szereplő szereplőket, ami különösen fontos lehet kreatív projektjeik során.

A funkció használata egyszerű: a prompt írása után a felhasználónak csak be kell írnia a „–cref” kapcsolót, majd utána kell fűznie a karakter képének URL-jét. Ezen felül, a „–cw” (character weight) kapcsoló segítségével módosítható a referenciák erőssége. Az alapértelmezett érték 100, ami azt jelenti, hogy a rendszer figyelembe veszi a karakter arcát, haját és ruházatát is. Ha az értéket 0-ra állítjuk, a rendszer csupán az arcra koncentrál, ami ideális lehet akkor, ha a felhasználó a karakter ruházatát vagy haját szeretné módosítani.

Fontos megjegyezni, hogy a rendszer korlátai közé tartozik, hogy csupán az adatbázisában megtalálható karakterekre tud támaszkodni. Ez azt jelenti, hogy nem a megadott kép karakterét másolja le pontosan, hanem az adatbázisban található leginkább hasonló karaktert veszi alapul. Így a funkció kiválóan alkalmas arra, hogy ha egyszer generáltunk egy karaktert, később könnyedén tudjunk hozzá hasonló karaktereket létrehozni.

Összességében, a „Karakter Referenciák” funkció jelentős előrelépést jelent a személyre szabott, egyedi karakterek megjelenítésének területén, különösen hasznos lehet azoknak, akik a vizuális konzisztencia és az egyedi karakterek ábrázolása terén igényesek. Az ilyen típusú innovációk folyamatosan bővítik a digitális művészet és a vizuális tartalom létrehozásának lehetőségeit, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy korlátlanul bontakoztathassák ki kreativitásukat.

Hogyan működik?

Az új „karakter referencia” funkció lehetővé teszi, hogy a karakter jellemzőit (arc, haj, ruházat) egy referenciakép alapján megadjuk. Írd be a –cref URL-t a promptod után, egy karakter képének URL-jét.

--cw

a referencia erősségét 0-tól (csak az arc) 100-ig (teljes karakter) állítja be.

Ez a funkció akkor működik a legjobban, ha Midjourney képekből készült karaktereket használsz. Nem valódi emberek/fényképek számára készült, de azért lehet próbálkozni. A –cref hasonlóan működik, mint a normál kép referenciák, kivéve, hogy a karakter jellemzőire „fókuszál”.

Ennek a technikának a pontossága korlátozott, nem fogja pontosan lemásolni a szeplőket vagy a póló logókat. A cref mind a Niji, mind a normál MJ 6 modellek esetében működik, és kombinálható az sref funkcióval is. Több karakterreferencia is keverhető:

--cref URL1 URL2

A webes verzióban a kép áthúzása/beillesztése, karakterreferencia ikon kiválasztása segítségével működik.

Próbáljátok ki!

A szerzőről

Krizsán Csaba marketing kivitelező

Krizsán Csaba

Promptmérnök, Mesterséges Intelligencia szakértő, az AI.Szaki alapítója

„Küldetésem, hogy a magyar vállalkozók az online térben is sikeressé váljanak, biztos technikai hátteret tudva maguk mögött, hogy csak az üzlettel kelljen foglalkozniuk.”

Tetszett ez a cikk? Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Megosztás Twitter-en
Megosztás Linkdin-en
Megosztás Pinterest-en

Hozzászólások

Ezeket olvastad már?

Midjourney 5.2
Képgenerálás

Midjourney 5.2: Újdonságok és továbbfejlesztések

A várva várt Midjourney 5.2-es verziója végre megérkezett, számos új funkcióval és továbbfejlesztéssel. A fejlesztők célja, hogy a felhasználóknak sokkal több kontrollt adjanak a képek készítése során, miközben a termék minősége is jelentősen javul. A

Tovább olvasom »
videó feliratozása
Szövegírás

Videó feliratozása pár gombnyomással

A multimédia világában a videó feliratozása és leiratok készítése egyre fontosabbá válik. Ezek az eszközök nemcsak a hozzáférhetőséget növelik, hanem a globális közönség számára is hozzáférhetővé teszik a tartalmat az automatikus fordítás révén. Ráadásul, a

Tovább olvasom »