Krizsán Csaba     marketing kivitelező     komplex vevőszerző rendszerek

AI szövegíró, szövegírás mesterséges intelligencia segítségével

Brutálisan őszinte poszt minden blogger számára a nagyszerű tartalom létrehozásáról az AI és az automatizálás segítségével.

Blog bejegyzéseket írni nem könnyű. Még ha sikeresen meg is írtál egyet, nehéz új ötletekkel előállni. Nem lenne nagyszerű, ha kevesebb időt töltenél a tartalomkészítéssel, és növelnéd a termelékenységed?

Csökkentsd az időt és a költségeket

A mesterséges intelligencia (AI) kifejezést gyakran használják a gépek és szoftverek általános intelligenciájára, de a számítástechnika azon ágára is utal, amely a számítógépek programozásával foglalkozik, hogy olyan módon viselkedjenek, amihez emberi intelligenciára lenne szükség.

Szeretnél nagyszerű blogbejegyzéseket írni? Így csökkentheted az időt! A mesterséges intelligencia már évek óta dolgozik ezen a problémán! És most már használhatod arra, hogy megírja helyetted a blogbejegyzéseidet!

Így van: a mesterséges intelligencia segíthet neked nagyszerű tartalmakat létrehozni a weboldalad számára – és gyorsabban is képes erre, mint ahogyan azt egy ember valaha is remélhetné.

Az AI már itt van!

Ebben a bejegyzésben arról beszélek, hogyan működnek az AI szövegíró programok, hogyan segíthetik a vállalkozásodat, és mit jelentenek a tartalomkészítés jövője szempontjából.

Megnézzük azt is, hogyan segíthet a mesterséges intelligencia a mindennapi feladatainkban. A fő hangsúly a mesterséges intelligencia tartalomkészítésre és automatizálásra való felhasználásán lesz. Az AI ezen kívül segíthet jobb termékek létrehozásában, segíthet időt megtakarítani, és közben okosabb döntéseket hozni.

Ezt a blogbejegyzést szintén mesterséges intelligencia segítségével írom. A cikket egy chatbot írta, és én csak az utolsó simításokat végzem rajta. Mit gondolsz róla? Ez nem egy sci-fi történet, hanem inkább egy példa arra, hogyan használom a mesterséges intelligenciát a cégem blogjának tartalmainak létrehozására.

A mesterséges intelligencia tartalomírásra való felhasználásának ötlete nem új. Valójában számos olyan eszköz létezik, amely segíthet automatizálni a marketingtevékenységek bizonyos aspektusait – a közösségi médiás posztolástól a cikkek létrehozásáig. Nézzük meg röviden a ma elérhető AI eszközöket, és aztán megosztom az egyik konkrét eszközzel kapcsolatos tapasztalataimat is.

Mi az a mesterséges intelligencia?

Mielőtt belemerülnénk a részletekbe, nézzük meg gyorsan, mi is valójában a mesterséges intelligencia: A „mesterséges intelligencia” olyan gépekre utal, amelyek az emberhez hasonló módon végeznek feladatokat és oldanak meg problémákat – például tanulnak, érvelnek és önkorrekciót végeznek. Az AI az emberi intelligenciafolyamatok gépek, különösen számítógépes rendszerek általi szimulációja. A mögötte álló gondolat az, hogy ha egy rendszer képes úgy „gondolkodni”, mint az emberek, akkor hasonló döntéseket hozhat, mint ahogyan mi hoznánk.

A mesterséges intelligencia állítólag átveszi az uralmat a világ felett, de az AI-al működő szövegíró programok már itt vannak, hogy segítsenek. Akkor hogy is van ez?

Mivel sokan küzdenek a tartalomkészítéssel, a vállalkozások keresik a módját, hogy csökkentsék az időt és a költségeket. Ennek egyik módja az AI segítségével történő tartalomkészítés.

Használni tudni kell

Az AI-val az a probléma, hogy nem könnyű ezeket a rendszereket fejleszteni és programozni, ezért sokan próbálkoznak különböző eszközökkel. Azonban nagyon kevés olyan termék van, amire érdemes pénzt költeni, amely segít gyorsabban és hatékonyabban létrehozni a blogbejegyzéseket, mint ahogy azt egy ember valaha is meg tudná tenni. De még ha rendelkezésre áll is ez az eszköz, meg kell tanulni használni, szöveges utasításokkal programozni azt.

A nevem Krizsán Csaba, és már több éve dolgozom online marketingesként. Tudom, milyen nehéz lehet a tartalomkészítés, ezért döntöttem úgy, hogy létrehozom a saját módszeremet, amely segít gyorsabban blogbejegyzéseket írni, mint valaha.

Miben segíthet az AI a blog bejegyzések készítése során?

A mesterséges intelligencia számos módon segíthet a blogbejegyzések megírásában. Például segíthet felmérni a tartalom minőségét, és azonosítani azokat a területeket, ahol javíthatsz rajta. Arra is felhasználható, hogy tartalmi ötleteket generáljon a következő bejegyzésedhez.

Ha például jó témát keresel a blogbejegyzéséhez, a mesterséges intelligencia képes elemezni a weboldalakat, és megmondani, hogy mely témák a legnépszerűbbek az olvasók körében. Azt is meg tudja mondani, hogy milyen kulcsszavakra keresnek rá a leggyakrabban a Google-on, így ha valaki ezekre a kifejezésekre keres, megtalálja a blogbejegyzésedet.

A mesterséges intelligencia a tényleges írás folyamatában is segíthet. Bármilyen ötletet képes felhasználni, és teljes értékű blogbejegyzéssé alakítani, még akkor is, ha az nem tökéletes. Nem kell aggódnod amiatt, hogy nyelvtanilag helyes-e vagy van-e értelme a vázlatnak.

Ha más webhelyekről szeretnél tartalmat szerezni, az AI erre is képes! Azonosítja a legjobb cikkeket egy adott témában, és egy helyre gyűjteni őket, hogy az összes információ rendszerezett és könnyen emészthető legyen. Nem kell órákig keresgélned a különböző webhelyeken, vagy minden linkre kattintani – csak hagyd, hogy az AI tegye ezt meg helyetted!

Melyik AI eszközt próbáltam szövegírásra?

Többféle szövegíró eszközt kipróbáltam már. Ezek közül a ChatGPT és a Copy.ai ami nekem bejött, az utóbbi időben sokat fejlődtek magyar nyelven is. Ennek a bejegyzésnek az elejét a Copy.ai adta, a végén már a ChatGPT írta.

Ezeket az AI szövegíró programot érdemes kipróbálnod:

OpenAI’s GPT-3: Az OpenAI által fejlesztett legújabb generációs nyelvi modellel az emberi szöveghez nagyon hasonló szövegeket lehet előállítani. Különböző célokra alkalmas, beleértve a blogok, hírlevelek, szociális média posztok írását is.

Copy.ai: Ez az eszköz rövid szövegek, hirdetések, címek és e-mail sablonok automatikus írására szolgál. A Copy.ai a felhasználók stílusát és céljait figyelembe véve javasolja a legjobb szövegeket. De akár teljes blog bejegyzéseket is írhatsz vele lépésenként.

Writesonic: Ez az eszköz automatikusan ír rövid szövegeket, például címeket, alcímeket, bekezdéseket, e-mail sablonokat, hirdetéseket stb. A felhasználók képesek testre szabni a szövegeket és kiválaszthatják a szövegstílust is.

Article Forge: Az Article Forge lehetővé teszi, hogy nagy mennyiségű szöveget állítsunk elő szinte bármilyen témában. Az eszköz az AI technológiát alkalmazza a szövegek írásához és javításához.

Ezek az eszközök mind hasznosak lehetnek, attól függően, hogy milyen típusú szöveget szeretnél írni, és milyen szinten szeretnéd testre szabni a szöveget. Érdemes kipróbálni mindegyiket, és megtalálni az igényeidnek megfelelőt. Te melyiket próbáltad már?

A szerzőről

Krizsán Csaba marketing kivitelező

Krizsán Csaba

Promptmérnök, Mesterséges Intelligencia szakértő, az AI.Szaki alapítója

„Küldetésem, hogy a magyar vállalkozók az online térben is sikeressé váljanak, biztos technikai hátteret tudva maguk mögött, hogy csak az üzlettel kelljen foglalkozniuk.”

Tetszett ez a cikk? Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Megosztás Twitter-en
Megosztás Linkdin-en
Megosztás Pinterest-en

Hozzászólások

Ezeket olvastad már?

Chatbot AI
marketing

Chatbotok és az AI a marketingben

Az utóbbi években a chatbotok számára létrehozott mesterséges intelligencia egyre jelentősebb szerepet játszik a marketingben. Az AI által hajtott chatbotok képesek személyre szabni a felhasználói élményt, megértve és reagálva a felhasználók kérésére valós időben. Itt

Tovább olvasom »
A Mesterséges Intelligencia fejlődése
ChatGPT

Az OpenAI ChatGPT fejlődése

Az OpenAI ChatGPT, egy mesterséges intelligencia alapú beszélgetőrobot, amely az utóbbi években jelentős fejlődésen ment keresztül. E cikk célja, hogy bemutassa a ChatGPT evolúcióját, kiemelve a technológiai előrelépéseket, a különböző generációk innovációit, valamint az alkalmazási

Tovább olvasom »